Hozzávalók: - 20 dkg vaj vagy margarin - 15 dkg cukor - 10-15 gr vaníliás cukor - 6 tojássárgája - 6 tojásfehérje - 1 teáskanál sütőpor - 15 dkg őrölt mák - 70 gr őrölt mandula vagy dió - 1 csapott teáskanál faháj - 3 evőkanál lekvár
Elkészítés: A vajat, a cukorral, vaníliáscukorral és a tojássárgájával összekeverjük. Az őrölt mákot összekeverjük a sütőporral és a vajhoz adjuk. A mandulát és a fahéjat is hozzáadjuk, majd belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott - az ideális vastagság elérése érdekében, kb. 24 cm-es - tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben 60-70 percig sütjük!
Gázsütőben 2. fokozat Elektromos sütőben 150°C Miután kihűlt, a tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük lekvárral és ráfektetjük a másikat. Tejszínhabbal díszítjük!
Elkészítési idő: 75 perc
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése