
Hozzávalók: 4 nagyon friss tojás, 3 cs.vaníliás cukor, 3 ek.k.cukor, 50 dkg mascarpone (natúr tjszínes krémsajt), 1-2 evőkanál martini vagy konyak, kb.40 db babapiskóta,
a piskóta áztatásához:3 dl erős feketekávé, 7-8 evőkanál kristálycukor,egy kupica konyak. a tetejére:2-3 ek.cukrozatlan kakaópor.
Elkészítés: A tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk.Akkor jó,ha a cukor elolvadt,a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű.A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk,majd a martinival vagy konyakkal ízesítjük.A tojások fehérjét kemény habbá verjük és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához a hideg kávét a cukorral meg a konyakkal összekeverjük.A piskóta felét egyesével néhány másodpercre beleforgatjuk,majd amikor megszívta magát,kissé lecsöpögtetve,egy rétegben tálcára rakosgatjuk.A fele krémet egyenletesen rárakosgatjuk.A többi krémet a tetejére meg az oldalára kenjük,végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben kb.fél órá át állni hagyjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése